''γλυκές ιστορίες από το όμορφο χωριό μας''

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά φρέσκα σύκα
2 κιλά ζάχαρη
7 ποτήρια νερό
λίγη γαλαζόπετρα
γαρύφαλλα
1 βαζάκι γλυκόζη
                                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ                    
                                                   1.Καθαρίζουμε τα σύκα αφαιρώντας το κοτσάνι και τη φλούδα.
                                                   2.Το πλένουμε με άφθονο νερό και τα σκίζουμε ελαφρά σε 3 σημεία.
3.Σε μια κατσαρόλα τα ζεματίζουμε και ρίχνουμε και τη γαλαζόπετρα (να διαλυθεί).
4.Τα ξεπλένουμε καλά  και τα ξαναζεματίζουμε άλλες 2 φορές με καθαρό νερό (χωρίς γαλαζόπετρα).
5.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη,μέχρι να πάρει βράση,και ρίχνουμε τα σύκα,μέχρι να βράσουν καλά.
6.Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 4 ώρες περίπου.
7.Τα ξαναβράζουμε (αυτό επαναλαμβάνεται άλλες 2 φορές).
8.Στο τελευταίο βράσιμο ρίχνουμε τα γαρύφαλλα και το βάζο γλυκόζης.
                                   
                                                     ΡΙΖΟΥ  ΣΩΤΗΡΙΑ